Teljes egészében iPhone-nal forgatott, szívmelengető rövidfilmmel ünnepli az Apple a kínai újévet

A kínai újév alkalmat ad a család és az összetartozás szellemének megünneplésére. Az Apple ezeknek az értékeknek a fontosságára hívja fel a figyelmet a “Shot on iPhone” címmel készített, teljes egészében iPhone-nal rögzített rövidfilmmel. 

A “Shot on iPhone” történetét a világ minden tájáról beküldött, a kínai új évvel kapcsolatos személyes élmények ihlették. A filmkészítők megtörtént story-kat használták fel ahhoz, hogy megalkossák ennek az egyedülálló filmnek a forgatókönyvét.

A projekt tényleges forgatása két napon keresztül zajlott a kínai Sanghajban, méghozzá egy iPhone 11 Pro készülékkel. Ami önmagában is egyedülálló dolog. És akkor ehhez jön még hozzá, hogy a filmes szakemberek a castingtól a gyártásig mindent távolról kezeltek…

Ami egyébként az elmondások szerint nagyobb kreatív szabadságot adott számukra. A távolról irányított forgatás lehetővé tette a felvételek könnyű szerkesztését és módosítását anélkül, hogy utazni kellett volna, vagy várni a helyszínekre, esetleg a színészekre.

Ez lenne a jövő?

Mitől különleges a film története?

Az Apple rövidfilmje azért emelkedik ki, mert valami manapság nagyon érvényes mondanivalót ragad meg: az egyetemes igényünket arra, hogy kapcsolatba kerüljünk egymással még akkor is, ha a távolság vagy bizonyos körülmények elválasztanak minket egymástól. A szívből jövő történet és a lenyűgöző látványvilág révén ez a film emlékeztet minket arra, hogy bárhol is vagyunk a világon, találhatunk örömöt a közös ünneplésben.

De nem csak erre hívja fel a figyelmet. Az Apple nyilvánvalóan azt is szerette volna megmutatni, hogy a kreativitásnak, a minőségi alkotásnak manapság már nincsenek különösebb technikai korlátai. Ha megvan a képesség, a készség, gyakorlatilag minden adott ahhoz, hogy akár egy mozifilmet alkoss…


Kíváncsi lennél az említett filmre? Mutatjuk a werk anyagot és a kész művet is. Ha pedig valami szuper közösségi média tartalmat szeretnél, esetleg mozgóképes alkotást, bátran keress minket az elérhetőségeinken.


A filmek:

Íratkozz fel a hírlevelünkre

Ha gyakran elúsznak a napjaid és emiatt olykor nehezen tudod követni, hogy éppen mi történik az online marketingben, akkor Neked is segíthet a hírlevelünk. Iratkozz fel, és velünk képben maradhatsz.